• Carpe diem
  • Laat los
  • En weer opnieuw :)
Menu » Blog » Just go with the flow

Just go with the flow

Gepubliceerd op 8 maart 2021 om 14:13

De afgelopen jaren ben ik steeds meer een 'volger' van het leven geworden, maar dan in de 'actieve' zin van het woord :). Een volger van iets of iemand zijn klinkt heel passief en onderdanig, terwijl ik dit niet zo ervaar. Integendeel zelfs....

 

 

Zelf-onderzoek
Ik ben op zelf-onderzoek gegaan en heb daarbij een hoop overtuigingen onder de loep gelegd. Daar bleef uiteindelijk de 'Ik ben- kern' van over en van daar uit ben ik gaan kijken hoe ik de rest van het leven dan zou willen invullen. 


Van Communicatiemeisje naar...

In de dagelijkse praktijk kwam het er bij mij op neer dat ik mijn werk en woonplaats moest aanpassen als ik vanuit de 'Ik ben-kern' zou willen leven. Nu wist ik al (in grote lijnen) hoe het leven er voor mij uit zou kunnen zien als ik volledig uit 'het hoofd' zou gaan leven, want dat is wat ik de voorgaande jaren al had gedaan. Als Master in de Communicatie- en Informatiewetenschappen heb ik heel wat jaren 'gespeeld' in de wereld van PR, Communicatie en Journalistiek. Dat was een spannende en hectische periode waarvan ik al snel leerde dat ik dat niet 'de rest van mijn leven' zou gaan doen. Maar ja, wat dan wel?

Poetsvrouw: ja, dat is het :)

Ik was eigenlijk op zoek in mijn werk naar drie (niet-tastbare) dingen, namelijk: vrijheid, waarheid en wijsheid. Eh tja, dan wordt het toch echt tijd om eens naar binnen te keren en te onderzoeken of dat überhaupt wel bestaat en of je dan nog wel op het juiste pad zit, nietwaar? En dat is wat ik ben gaan doen...

 

 We leven in een tijd waarbij informatie voor het grijpen ligt en als je je hart durft te openen, dan zou het  zomaar kunnen dat de juiste informatie naar jou toe zal stromen. Ik heb letterlijk hardop tegen het leven (of mezelf, het is maar net hoe je er zelf naar kijkt) gezegd: 'Oké, ik ben beschikbaar voor het leven, wat moet ik nu doen? Daar kan ik wel wat hulp bij gebruiken.' Het communicatiewerk was ik de jaren daarvoor al aan het afbouwen en ik ging parttime werken in eenvoudige banen, zodat ik mijn rekeningen kon blijven betalen en tegelijkertijd met zelf-onderzoek aan de slag kon gaan. Deze combinatie van werken en introspectie gaf mij na een aantal jaren de helderheid en rust die ik nodig had voor 'de vervolgstappen' van het leven. 

 

Nadat ik verhuisd was van Nederland naar België en op zoek was naar een nieuwe bron van inkomsten, werd het me al heel snel duidelijk dat ik op een kruispunt in mijn leven stond; ik werd op dezelfde dag gebeld voor zowel een communicatiebaan als een baan als poetsvrouw en.... het werd de poetsjob:).

 

Grapje van het universum
Ik werk nu iets meer dan twee jaar parttime in de thuiszorg en poets daarbij de huizen van voornamelijk bejaarde mensen. En wat is dat inspirerend, leerzaam en dankbaar werk (ja, echt waar)! De drie (niet-tastbare) dingen  (vrijheid, waarheid en wijsheid) waar ik al mijn hele leven (onbewust) naar op zoek was heb ik (gedeeltelijk) gevonden in mijn 'job als poetsvrouw'. Dat is toch grappig, nietwaar? Ik kan er in ieder geval zelf heel hard om lachen en ga nu dagelijks met veel plezier naar het werk.  

 

Wordt vervolgd...


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.